LYOR | Természet és szakértelem egy üvegben.

Amit a szőke haj ápolásáról tudnod kell!

Fontosnak tartottuk, hogy erről a témáról mindenképpen írjunk, hiszen a szőke természetes vagy festett haj esetében fokozottan figyelnünk kell a megfelelő ápolás és táplálásra.

 Mire kell figyelni télen?

 

Természetes haj esetében a szőke szálak vékonyak és ezért könnyebben ki tudnak hullani a hajtüszőből. A festett szőke hajak nagy vegyi hatásnak voltak kitéve és kevésbé bírják a hirtelen hőmérsékletváltozást. Ebben az esetben nagyon fontos a fokozott hidratáltság, hogy a festett haj is rendelkezzen kellő rugalmassággal. Természetes haj esetében és úgy összességében télen, fontos a nagyobb mértékű táplálás. Ilyenkor szervezetünk nem feltétlen jut kellő vitamin és nyomelem forráshoz és ez hajhullást eredményezhet. Ezt elkerülhetjük egy tápláló tonikkal, melyet elegendő csak hajmosásonkét alkalmazni.

 

Hogyan kell ápolni?

 

A hajápolást fókuszáljuk a festett hajra. Mivel a természetesen szőke haj nem szenvedett a kémiai behatásoktól, így az különösebb ápolásra nem szorul. Ellentétben a festett szőke haj állandó ápolást igényel. Mivel a festés során a hajszálban lévő zsírok távoztak, ezért a haj könnyebben kiszárad. Ezért elveszti rugalmasságat és merev lesz, aminek következtében elreped és törik. Ezért fontos, hogy amivel ápojuk, az ne csak simává és fényessé tegye a hajat, de rendelkezzen valós hidratáló és vízmegkötő funkcióval is. A hidratáció legtöbbször cukrokkal és sókkal érhető el. Míg a vízmegkötésre a jól ismert hyaluron sav vagy a még intenzívebb kreatin használható.

 

Gyorsabban nő a terméktől a szőke haj vagy “csak” megerősíti?

 

Fontos szétválasztani a hajhosszra való kezeléseket a fejbőrre kerülőktől. Amely termékek (balzsamok, maszkok) a hajhosszra kerülnek, ami egy élettelen terület, ott az csak a fizikai tulajdonságokat képes megváltoztatni. Ilyen a szakítószilárdság, fényvisszaverődés növelése, a felszín simítása, valamint a rugalmasság fokozása. Ezzel ellentétben a tonikok, amelyek a fejbőrre és azzal egyetemben az élő szövetkere hatnak, képesek fokozni a sejtanyagcserét, rendelkeznek vitaminokkal és nyomelemekkel. Így lehetőség van arra, hogy a haj megfelelő ütemben vagy akár fokozottan gyorsan nőljön. Mindezt úgy, hogy a szükséges tápanyagokat nem a szervezetből kell igényelnie, hanem azok is rögtön a sejtek rendelkezésére állnak. Mindemellett például a LYOR HAIR RICH COMPLEX termékünk meghosszabbítja a hajhagyma élettartammát, aminek következtében növekszik a hosszú hajszálak száma, valamint hosszabbra is meg tudnak nőni.

 

2018. december 3. szerző: Bíró Dávid